Aplikacija

Usisavanje tekstilne prašine

Usisavanje tekstilne prašine

Tekstilna prašina ili tekstilna vlakna dele se na biljna, životinjska i neorganska. U našu svrhu koristimo samo tekstilnu prašinu. Tekstilna prašina stvara se tokom procesa proizvodnje bilo koje tkanine. Proizvodni procesi u tekstilnoj industriji mogu se podeliti u dve osnovne grupe: mehaničke operacije (predenje, tkanje, pletenje) i završna obrada (mokra obrada, gde se glavna korisna svojstva daju tekstilu). Značajne emisije čestica prašine takođe se javljaju u industrijskim praonicama, uglavnom tokom procesa sušenja. Vađenje i odvajanje tekstilne prašine prethodno su rešavali centralni izduvni kanali smešteni u podu i vodeći vazduh do takozvanih komora za prašinu. Ovde je prašina odvojena i vazduh je ispušten u spoljno okruženje.

Uobičajene jedinice za filtriranje ne mogu se koristiti za filtriranje ili odvajanje tekstilne prašine, jer se tekstilna vlakna obično skupljaju i formiraju pokrivač. U konvencionalnoj filter jedinici, nakupine tekstilnih vlakana bi popunile prostor između filtarskih elemenata i trajno začepile filter jedinicu. Tekstilna prašina se odvaja pomoću rotacionih filtera, uz neprekidnu regeneraciju bubnja filtera usisnim sistemom.
Usisavanje tekstilne prašine

Današnji sistemi za usisavanje tekstilne prašine


Tekstilnu prašinu vadimo pomoću centralne odvodne cevi koja je spojena na poklopce za izvlačenje. Usisne cevi su glatki delovi cevi povezani prirubnicama. Za vađenje tekstilne prašine ne sme se koristiti sistem za povezivanje cevi sa zakovicama ili samoreznim vijcima. Bilo koja oštra tačka koja viri u unutrašnjost cevi dovela bi do toga da cev zaspi. Prašina se dovodi do rotacionog filtera kroz centralni usisni vod. Rotacioni filter-bubanj je oko svog obima opremljen filtarskom tkaninom na kojoj su tekstilna vlakna odvojena spolja. Regeneracija bubnja filtera odvija se neprekidno pomoću sistema za odvođenje prašine. Usisne četke regenerišu površinu rotirajućeg bubnja na svakih 360 ° okretaja bubnja. Sistem regeneracije bubnjastog filtera sastoji se od ventilatora visokog pritiska i ciklonskog separatora. Otvor za ventilaciju ciklonskog separatora vodi se nazad do usisavanja bubnjastog filtera.

Kontaktirajte nas

Hajde da radimo zajedno


Naši dizajneri će rado pripremiti projekat ili studiju za određeni zadatak. Kontaktirajte nas da započnemo našu saradnju.