Engineering

Industrijski usisivači

Industrijski usisivači

Bavimo se izradom studija i savjetovanjem sa specijalizacijom na tehnologije industrijskog usisavanja i tehnologije čišćenja u različitim industrijskim pogonima kao što su (elektrane, toplane, spalionice otpada, ljevaonice, cementare itd.). Bavimo se i studijama modernizacije postojećih jedinica.

Studiju priprema naše  inženjersko odeljenje, vidi kontakt.

Stacionarni industrijski usisivači

Stacionarni industrijski usisivači


Stacionarni uređaj za usisavanje sastoji se od centralne jedinice za usisavanje, filtarskog separatora, eventualno pred-separatora bez filtra (za hvatanje grubih čestica) i cjevovoda s pojedinačnim priključnim mjestima, koje služi za transport usisanog materijala s mjesta na kojem se obavljaju radovi čišćenja na usisnom uređaju.

Materijal se usisava s pojedinih priključnih mjesta i skuplja u separator, odakle se odvodi u odgovarajući kontejner ili povezanu tehnologiju.

Tehnička specifikacija

  • snaga motora od 5 do 160kW
  • zapremina usisavanog vazduha do 8000 m3 / sat
  • postignuta vrednost vakuma do 90%
  • moguća zaštita od eksplozije prema ATEX-u
  • potpuno elektronsko upravljanje za potpuno automatski rad uređaja

Usisni uređaji ili cevovodi uvek su dizajnirani prema potrebama i željama kupca.

Mobilni industrijski usisivači

Mobilni industrijski usisivači


Koriste se za velike usisne radove izvan proizvodnih prostora (npr. uklanjanje problema i havarija, usisavanje korita za mulj, usisavanje nakupljenih dimnih gasova u dimovodima itd.) ili u pogonima u kojima su pojedina radna mesta vrlo udaljena, a centralni stacionarni sistem čišćenja ovde nebi bilo efikasni niti ekonomski povoljan. Najčešće se koriste u industrijama u kojima je potrebno usisavati veliku količinu rasutih materijala koji se često mora dopremati na velike udaljenosti. Potreba redovitog čišćenja i smanjenja sekundarne prašine u velikim industrijskim i energetskim pogonima često dovodi do instalacije nekoliko zasebnih centralnih cevovoda u nekoliko proizvodnih pogona koji se završavaju na mestu spoja mobilnog uređaja za usisavanje prašine (usisivač).

Mobilni uređaj za usisavanje je usisni uređaj (usisna jedinica i filtarski separator s prostorom za prikupljanje) postavljen je na šasiji kamiona ili na šasiji prikolice ili poluprikolice.

Mobilni usisni uređaji postižu snagu od 220 kW, vakuum do 950 mbar i usisavaju do 8.100 m3 vazduha na sat. Uređaji za usisavanje su vrlo robusne konstrukcije kako bi se osigurala njihova dovoljna efikasnost i izdržljivost, s minimalnim zahtevima za održavanjem, visokokvalitetnom filtracijom (čistoća ispuhanog vazduha je> 99,9%) i mogu usisavati štetne i eksplozivne prašine.

Ovi uređaji mogu biti opremljeni zaštitom od eksplozije prema ATEX standardima u slučaju prašine s opasnosti od eksplozije.