Ciklonski separatori CYGG

Proizvodimo seriju ciklonskih separatora, koja se sastoji od 22 tipa ciklona, koji se raspoređuju prema konvencionalnoj dimenziji serija cevovoda. Pokrivamo raspon snage od 500 m3/h do 30 000 m3/h

Ciklonski separatori
01

Upotreba ciklonskih separatora


Ciklonski separatori koriste se kao grubi predseparatori prašine i ugrađuju se ispred završnog filtra oprema. Njihova funkcija obezbeđuje separaciju krupnijih čestica pre ulaska u filtarski uređaj. Nakon toga ulazi u filter samo fini zaostali let. Upotreba ciklonskog separatora u kombinaciji s filtarskim uređajem podržava višu operativnu pouzdanost sistema, smanjenje opterećenja filtra i pružuje vek trajanja filtarskog medija. Ciklonski separatori mogu se koristiti posebno bez završnog filtra, uglavnom u aplikacijama za mokro odvajanje piljevina i iverica. U tom slučaju cikloni postižu visoku efikasnost razdvajanja i nije potrebno koristiti završnu fazu filtracije.
02

Oprema ciklonskih separatora


Ciklonski separatori naše proizvodnje već su opremljeni u osnovnoj verziji s nastavkom za ekspanzijsku posudu na izlazu za prašinu. Najčešći dodatak je rotacioni davač na izlazu prašine, koji odvaja nadpritisak i podpritisak unutar separatora od okolnog okruženja i istovremeno obezbeđuje uklanjanje prašine. Ciklonski separator mora biti ugrađen na čeličnu konstrukciju. Telo ciklona može biti termički izolirano, za slučaj ulaska vrućih dimnih gasova.

Primjerci naše opreme u praksi

G&G Partneři

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Mi smo G&G filtracija

G&G se bavi razvojem i proizvodnjom industrijskih proizvoda za usisavanje i filtriranje zraka. Tvrtku G&G osnivali su zajedno Dipl.Ing. Radek Veselý i Dipl. Ing. Miloš Gregor zbog jedinog cilja i to proizvodnje filtracijske tehnologije za međunarodna tržišta.

Više o nama

G&G filtration
filtriranje za cijeli svijet

G&G Výroba

Imamo tako mnogo više! Pogledajte naš katalog