Dozirne stanice za sorbent

Proizvodimo dozirne stanice za sorbent, koje se koriste u industrijskim aplikacijama ekstrakcije. Mi isporučujemo dozatore sa vijcima koje smo proizveli u obliku kompaktnih stanica, opremljene mehanizmom za grabljenje, zaštitom od pada papirne kese i poklopcem za zatvaranje.

Dozirne stanice za sorbent
01

Mikro-dispenzer za sorbent


Proizvodimo sorbente mikro-dispenzere koji se koriste u industrijskim aplikacijama ekstrakcije. Mi isporučujemo dozatore sa vijcima koje smo proizveli u obliku kompaktnih stanica, opremljene mehanizmom za grabljenje, zaštitom od pada papirne kese i poklopcem za zatvaranje. Brzina dozirnog puža može se regulisati pomoću pretvarača frekvencije. Dozatori imaju kapacitet od 3 do 100 kg na sat rada. Ciklična kontrola rada dozatora koristi se za podešavanje optimalnog doziranja. Mikroraspodeljivač sorbenta može se povezati kao spoljni uređaj na bilo koji industrijski sistem za ekstrakciju.
Dozirne stanice za sorbent
02

Upotreba dozatora kao zaštita od izgaranja filtera


U industrijskim aplikacijama za ekstrakciju sa rizikom sagorevanja medijuma za filtriranje od usisanih vrućih čestica, mikroraspršivač sorbenta se koristi za doziranje mlevenog krečnjaka u usisni vod. Krečnjak stvara zaštitni film na medijumu za filtriranje, što značajno smanjuje rizik od sagorevanja usisanih varnica ili vrućih kuglica.
Dozirne stanice za sorbent
03

Upotreba sorbicije za smanjenje rizika od eksplozije


U industrijskim eksplozivnim aplikacijama za ekstrakciju prašine, kao što je brušenje aluminijuma, moguće je promeniti prirodu prašine iz eksplozivne u neeksplozivnu instaliranjem stanice za doziranje sorbenta. Dodavanjem sorbenta na usisni vod, čestice eksplozivne prašine se mešaju sa sorbentom u omjeru koji odgovara oko 1: 1 i rezultujuća smeša koja ulazi u uređaj za filtriranje više nema karakter eksplozivne prašine. Rad uređaja za filtriranje mora biti uslovljen praćenjem nivoa sorbenta u dozatoru i drugim priključcima, što se mora konsultovati pre ugradnje i podešavanja dozirne stanice.
Dozirne stanice za sorbent
04

Upotreba sorbenta za duži životni vek filtarskog medija


Dodavanje sorbenta u usisni vod pozitivno utiče na regeneraciju medijuma za filtriranje. Naročito u sistemima za ekstrakciju sistema za zavarivanje, gde se ispareno ulje ekstrahuje zajedno sa česticama prašine i dimom. Upravo je ulje zaglavljeno na medijumu za filtriranje razlog velikog gubitka pritiska, malog veka trajanja medijuma za filtriranje i prevremene zamene uloška za filter. Sorbent, posebno Ca(OH)2 i CaCO3, apsorbuje čestice ulja i značajno povećava efikasnost regeneracije. Nakon regeneracije medijuma za filtriranje, on se zatim zajedno sa prikupljenom prašinom odvaja u sabirnu posudu uređaja za filtriranje. Sistem filtracije radi sa manjim gubicima pritiska, što pozitivno utiče na potrošnju električne energije izduvnog ventilatora.

Primjerci naše opreme u praksi

G&G Partneři

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Mi smo G&G filtracija

G&G se bavi razvojem i proizvodnjom industrijskih proizvoda za usisavanje i filtriranje zraka. Tvrtku G&G osnivali su zajedno Dipl.Ing. Radek Veselý i Dipl. Ing. Miloš Gregor zbog jedinog cilja i to proizvodnje filtracijske tehnologije za međunarodna tržišta.

Više o nama

G&G filtration
filtriranje za cijeli svijet

G&G Výroba

Imamo tako mnogo više! Pogledajte naš katalog