Rekuperatori dimnih gasova

Proizvodimo industrijske rekuperatori dimnih gasova u dizajnu dimnih gasova - vazduh. Rekuperacija dimnih gasova se koristi u aplikacijama za ekstrakciju vrućih gasova.

Rekuperatori dimnih gasova
01

Rekuperatori dimnih gasova


Proizvodimo industrijske rekuperatore dimnih gasova u dizajnu dimnih gasova - vazduh. Rekuperacija dimnih gasova se koristi u aplikacijama za ekstrakciju vrućeg gasa, gde rekuperator dimnih gasova služi prvenstveno za smanjenje temperature ekstrahovanog gasa i za obezbeđivanje mogućnosti filtracije pomoću uređaja za filtriranje tekstila. Toplina uzeta iz dimnih gasova tada se može koristiti uglavnom za klimatizaciono grejanje proizvodnih ili skladišnih prostora.
Rekuperatori dimnih gasova
02

Korišćenje rekuperacije dimnih gasova


Preporučujemo upotrebu rekuperacije dimnih gasova za sve izvore toplote čiji dimni gasovi imaju temperaturu višu od približno 200 °C. Rekuperacijom je moguće ukloniti višak energije izduvnih gasova do izlazne temperature od približno + 120 °C, tako da se ohlađeni dimni gasovi ne kondenzuju. Dobijena toplotna energija može se koristiti kao predgrevanje vazduha za sagorevanje ili za klimatizaciono grejanje zgrade.
Najčešći izvori rekuperacije toplote su:
- Primena ekstrakcije peći za topljenje gasa
- Primena vađenja rotacionih peći
- Rekuperacija dimnih gasova staklenih peći
- Rekuperacija dimnih gasova u VOC komorama za sagorevanje
- Rekuperacija dimnih gasova linija za farbanje

Primjerci naše opreme u praksi

G&G Partneři

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Mi smo G&G filtracija

G&G se bavi razvojem i proizvodnjom industrijskih proizvoda za usisavanje i filtriranje zraka. Tvrtku G&G osnivali su zajedno Dipl.Ing. Radek Veselý i Dipl. Ing. Miloš Gregor zbog jedinog cilja i to proizvodnje filtracijske tehnologije za međunarodna tržišta.

Više o nama

G&G filtration
filtriranje za cijeli svijet

G&G Výroba

Imamo tako mnogo više! Pogledajte naš katalog