Aspiracija gornjih transportnih pravaca silosa za žito

Partner: Aspiracija gornjih transportnih pravaca silosa za žito

Izveli smo centralni izduvni sistem sa povezivanjem 13 komada tačaka za odprašivanje gornjih puteva silosa za žito. Jedinica filtera je dimenzionisana za usisni kapacitet od 13 k 883 m3 / h => 11481 m3 / h.

Filter se koristi tipa G&G Jet BAG sa automatskom regeneracijom medijuma filtera pomoću komprimovanog vazduha. Čitav sistem aspiracije rešen je u skladu sa zakonskim zahtevima ATEKS – ekstrakcija eksplozivne prašine. Uređaj za filtriranje opremljen je uređajem za rasterećenje sa sertifikatom za ispuštanje talasa pritiska u unutrašnjost hale. Nije bilo potrebno rešavati prodore kroz spoljnu oblogu zgrade. U usisnom vodu ugrađen je nepovratni ventil B-klapne, koji sprečava širenje povratnog talasa u usisni trakt u slučaju eksplozije. Pražnjenje prašine iz filtera rešava se pomoću rotacionog dodavača sa linijom do postojeće padajuće cevi za prašinu. Izduvni filtrirani vazduh vodi se u spoljno okruženje.

Implementacija je takođe uključivala demontažu postojeće, više ne upotrebljavane tehnologije filtracije, uključujući demontažu svih originalnih izduvnih kanala. Tehnologija aspiracije primenjena je na poslednjem spratu silosa za zrno i bilo je neophodno montirati filtarsku jedinicu samo na licu mesta zbog malih dimenzija montažne rupe.

Opis uređaja za filtriranje

Jedinice filtera G&G Jet BAG su jedinice od tekstilnog filtera opremljene automatskom regeneracijom medijuma filtera pomoću protitočnog komprimovanog vazduha. Iz iskustva iz pojedinačnih primena, vek trajanja medijuma za filtriranje dostiže više od 20.000 radnih sati, bez potrebe za ručnim čišćenjem. Filterski mediji su ravni, glatki rukavi od netkanog tekstila sa osnovnom težinom od 550 g / m2. Filter medijum ne sadrži nabore u kojima bi se slegla prašina. Istovremeno je vrlo mehanički otporan na kidanje ili abraziju. Vrednost zaostalog leta čestica prašine kreće se od 0,25 mg / m3 do 5 mg / m3 u zavisnosti od izdvojene prašine. Uređaj za filtriranje je opremljen ili kontejnerom za otpad zapremine 50 litara, ili odlagalištem otpada preko rotacionog dodavača u BIG-BAG, ili dizajnom prema specifičnoj potražnji. Takođe proizvodimo G&G Jet BAG filtere u dizajnu za ekstrakciju eksplozivne prašine.

Implementacioni partner za ovu referencu bio je V-Dusting.

Ostale reference

Furnace dedusting – OFZ, a.s

Composite dust extraction – GDP KORAL, s.r.o.

Želite postati partner?

Partnerstvo vam omogućava pristup mrežnom katalogu za partnere, uključujući informacije o cijenama, automatski generirane ponude i njihova povijest. Molimo ispunite kontaktni obrazac u nastavku. Naš odjel prodaje kontaktirat će vas.