Ciklonski separator za vađenje iz tankorezne tračne pile

Partner: Ciklonski separator za vađenje iz  tankorezne tračne pile

Naša referenca za izduvanje  tankorezne (tračne) pile s transportnim ventilatorom i ciklonskim separatorom sa ispuštanjem piljevine u rezervoar  velikog kapaciteta. Sistem obezbeđuje izduvanje  vlažne piljevine iz sirovog drva.

Naša isporuka uključuje proizvodnju i ugradnju transportnog ventilatora, ciklonskog separatora, rotacione hranilice i nosača čelične konstrukcije za postavljanje rezervoara. Sklop se koristi samo za  izduvanje  tankorezne (tračne) pile velike snage. Odabrali smo ciklonski separator j uređaj za filtriranje, zbog izduvanja (ekstrakcije) vlažne piljevine, bi moglo uzrokovati komplikacije na uređaju za filtriranje, kao što je smrzavanje filtarskog medija tokom zime. Ciklonski separator ima stalne radne uslove leti i zimi. Ugradnju filtarske jedinice osiguralo je naše odjeljenje za realizaciju G&G filtracija CZ, s.r.o.

Opcije ciklonskih separatora:

Ciklonski separator je uglavnom zbog svoje niže efikasnosti separacije (ekstrakcije) frakcije sitnije prašine klasificirani kao pred-separator i postavljen je ispred filtarskog uređaja, koji ovime uklanja veće čestice prašine.  U aplikacijama za uklanjanje prašine sa strojeva za obradu drva, uglavnom vlažne piljevine, cikloni se koriste kao jedinstveni separator bez naknadnog filtriranja.

Ciklonski separatori također se koriste u zatvorenim krugovima pneumatskog transporta ili na trasi dimnih plinova za pred-separaciju, pre nego što dimni gasovi ulazi u uređaj za filtriranje. Cikloni se mogu postavljati paralelno jedan pored drugog, i time se povećava kapacitet ili serijski uzastopno, i na taj način se povećava kapacitet separacije. Ciklonski separatori mogu se koristiti zasebno bez upotrebe filtarske  jedinice. Prilikom ugradnje ciklona potrebno je uzeti u obzir gubitak tlaka ciklona na razini od 800 do 1200 Pa. Ovisno o količini i temperaturi izduvanog vazduha.

Ovde ćete pronaći korišćeni separator ciklona u našem katalogu.

Ostale reference

Furnace dedusting – OFZ, a.s

Composite dust extraction – GDP KORAL, s.r.o.

Želite postati partner?

Partnerstvo vam omogućava pristup mrežnom katalogu za partnere, uključujući informacije o cijenama, automatski generirane ponude i njihova povijest. Molimo ispunite kontaktni obrazac u nastavku. Naš odjel prodaje kontaktirat će vas.