Ekstrakcija zavarivača

Partner: Ekstrakcija zavarivača

Referentna realizacija iscrpljivanja tehnologije zavarivanja primjenom opreme za filtriranje G&G Jet BAG naše proizvodnje.

Kod primjene izduvnih uređaja garantujemo dug radni vek  filtarskog medija od najmanje 3 do 5 godina rada filtarske opreme. Filter je opremljen inteligentnom regenerativnom upravljačkom jedinicom koja štedi troškove komprimiranog vazduha.

Nekoliko vrsta opreme za filtriranje može se koristiti za iscrpljivanje postrojenja za zavarivanje. Cartridge filteri, tekstilni filtri i lameli filtri.

Uvijek nam je veliko zadovoljstvo što klijent odabire tehnologiju kako u pogledu troškova stjecanja, tako i uglavnom u vidu operativnih troškova. Naši tekstilni filtri imaju dug radni vijek filtarskog medija za zavarivanje. U usporedbi s filter rezervoarima vek trajanja je oko 5 do 10 puta duži. U usporedbi s lamelarnim filtrima, naši tekstilni filtri imaju niži pad radnog pritiska, što pozitivno utiče na ukupnu potrošnju energije za ventilator koji se koristi.

Naša G&G Jet BAG oprema za filtriranje za primjenu izduvnih postrojenja. Filtarska jedinica opremljena je ravnim tekstilnim cijevima i automatski se regenerira komprimiranim vazduhom. Dizajn filtra dizajniran je tako da izduvni vazduh prolazi kroz filtarsku kutiju prema dolje. Predloženi protok pomaže uklanjanju odvojene prašine prema rezervoaru i smanjuje gubitak tlaka filtrirajućeg medija. Regeneracijom filtrirajućeg medija upravlja inteligentna upravljačka jedinica koja aktivira regeneraciju tek kada se povećava gubitak tlaka. Pri niskim gubicima tlaka, filterski uređaj se ne regenerira i na taj način štedi trošak komprimiranog vazduha. Kako se gubici tlaka povećavaju, povećava se i intenzitet regeneracije pomoću impulsa komprimiranog vazduha. Kao generalni dobavljač, naša partnerska kompanija obezbedila je izvršenje narudžbe.

Oprema za filtriranje za iscrpljivanje postrojenja za zavarivanje

Uređaj za usisavanje G&G Jet BAG je povoljan za operatera zbog niskih troškova mijenjanja filtracijskog medija i dugog vijeka trajanja filter filtera. Kao filtarskii medij koriste se ravna creva za filtriranje od netkanog materijala s površinskom masom od najmanje 500 g/m2. Kao proizvođač, jamčimo dug radni vijek filtarskih medija od najmanje 22.000 radnih sati za primjenu iscrpljivanja postrojenja za zavarivanje. Kod iscrpljivanja u automobilskoj industriji pri zavarivanju limova za mast potrebno je uključiti stanicu za doziranje sorbenta pre filtriranja. Sorbenska stanica osigurava doziranje sorbenta CaOH2 u usisnu liniju ispred filtra. Ovaj sistem suši masti od prašine i povećava regenerativnu sposobnost filtera.

Korištenu filtracijsku opremu G&G Jet BAG 12-6-20-55 možete naći u našem katalogu ovde.

Odsávání svařovacího kouře filtrace svařovny odsávání kouře

převoz filtru filtr ve svařovně

Ostale reference

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Partner: Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Želite postati partner?

Partnerstvo vam omogućava pristup mrežnom katalogu za partnere, uključujući informacije o cijenama, automatski generirane ponude i njihova povijest. Molimo ispunite kontaktni obrazac u nastavku. Naš odjel prodaje kontaktirat će vas.