Oprema za filtriranje za vađenje piljevine

Partner: Oprema za filtriranje za vađenje piljevine

Naša referentna ugradnja GREFILT opreme za filtriranje za vađenje piljevine iz drvne obrade.

Radi se o uređaju za vakuumsko filtriranje opremljen automatskom regeneracijom filterskih crijeva pomoću pneumatskih vibracijskih valjaka. Uređaj za filtriranje opremljen je reljefnim membranama za ispuštanje tlačnog vala u vanjsko okruženje.

Instalacijski termin 4Q / 2019

Predmet naše narudžbe bila je proizvodnja dvaju filterskih jedinica za vađenje piljevine iz proizvodnje drva. Filtarske jedinice smeštene su i na noseću čeličnu konstrukciju naše proizvodnje. Da bi se usisavanje zadovoljilo zahteve investitora, upotrebljeni su jedan uređaj za filtriranje sa nadpritiskom i jedan uređaj za konstrukciju sa podpritiskom. U oba slučaja, filtarske jedinice su opremljene sistemom otpuštanja tlačnog vala za vađenje eksplozivne prašine. Izradili smo jedinice za filtraciju za našeg partnera GreMi KLIMA, s.r.o., koji je generalni dobavljač sistema za vađenje piljevine za krajnjeg klijenta.

Jedinica za vakuumski filter GREFILT VAC

Naša oprema za filtriranje GREFILT VAC je oprema za filtriranje dizajnirana za vađenje u tvrtkama za obradu drveta. Uređaj za filtriranje opremljen je automatskom regeneracijom bilo pomoću pneumatskog vibrirajućeg valjka ili pomoću komprimiranog vazduha. Za primjenu usisavanja piljevine u najviše zahtevnim postupcima, filtarske jedinice su opremljene kombinacijom sistema za regeneraciju – oboje puhanjem kroz filter filtriranje komprimiranim vazduhom i sistemom za regeneraciju vibracija. Kombinacija dva regeneracijska sistema pridonosi uštedi komprimiranog vazduha tokom rada opreme za filtriranje. Ako je gubitak tlaka crijeva za filtriranje nizak, sistem filtracije se regenerira samo s vibro udarcem. Kad se pad tlaka filtarskog medija poveća, regeneracijski sistem se automatski aktivira komprimiranim vazduhom. Ventil za filtriranje u vakuumu nalazi se na čistoj strani uređaja za filtriranje. Korišteni ventilatori ispuha odabrani su s visokom efikasnosti i s mogućnošću regulacije izduvne snage pomoću frekventnog pretvarača.

Ostale reference

Furnace dedusting – OFZ, a.s

Composite dust extraction – GDP KORAL, s.r.o.

Želite postati partner?

Partnerstvo vam omogućava pristup mrežnom katalogu za partnere, uključujući informacije o cijenama, automatski generirane ponude i njihova povijest. Molimo ispunite kontaktni obrazac u nastavku. Naš odjel prodaje kontaktirat će vas.