Izrada silosa za piljevinu i iverice

Partner: Izrada silosa za piljevinu i iverice

Referenca proizvodnja silosa za piljevinu i drvnu sječku.

Silos koji proizvodimo opremljen je sistemom za ekstrakciju piljevine koristeći pužasti transportni sistem. Silos je dizajniran za skladištenje piljevine i sječke kao operativna zaliha goriva za automatski kotao na biomasu.

Za kompleksnu provedbu projekta prerade, transporta i skladištenja drvnog otpada, naša firma je obezbedila najvažnije komponente. Najvažniji deo projekta bila je proizvodnja silosa za skladištenje piljevine i drvne sječke. Također smo koristili transportni ventilator i ciklonski separator naše proizvodnje. U okviru kompleksnog projekta izvršeno je drobljenje otpadnog drva. Naknadni transport drvne sječke u silose, ugradnja kotla na biomasu i priključenje na sustav grijanja investitora. Sa pozicije generalnog izvođača, provedbu ugovora osigurala je partnerska tvrtka GreMi KLIMA, s.r.o.

Silos za skladištenje piljevine i drvne sječke

GKS silosi naše proizvodnje služe za skladištenje sitnog drvnog materijala kao što su piljevina, strugotine i drvna sječka. Najčešća primjena silosa je osiguravanje operativne opskrbe gorivom za kotlovnicu. Osim drugog obezbeđuje snabdevanje materijala za briketiranje ili kao služi kao otpremnik materijala za ekspediciju otpada. GKS-silosi opremljeni su pužastim sistemom drenaže u donjem konusnom delu rezervoara s zatvaračem pomoću rotacione hranilice na izlazu materijala. Za punjenje silosa najčešće se koristi pneumatski transport materijala pomoću uređaja za filtriranje smeštenog na stropu silosa. Za transport drvne sječke moguće je koristiti ciklonski separator smešten na stropu silosa. GKS-silosi opremljeni su  membranama radi mogućnosti  skladištenja eksplozivne prašine, također pristupnim ljestvama i cevovodom (suvim).

Proizvodnja silosa uvek se vrši po zadatku investitora. Ovisno o potrebama klijenta, isporučujemo silose sa čeličnom konstrukcijom s potrebnom visinom podvožnje za kamion. Uobičajeno se postavljanja na betonsku podlogu s pratećom trasom materijala do kotlovnice, postrojenja za briketiranje ili za daljnju obradu.

Ostale reference

Furnace dedusting – OFZ, a.s

Composite dust extraction – GDP KORAL, s.r.o.

Želite postati partner?

Partnerstvo vam omogućava pristup mrežnom katalogu za partnere, uključujući informacije o cijenama, automatski generirane ponude i njihova povijest. Molimo ispunite kontaktni obrazac u nastavku. Naš odjel prodaje kontaktirat će vas.