Izvlačenje piljevine iz mašina za obradu drveta

Partner: Izvlačenje piljevine iz mašina za obradu drveta

Važna referenca je sistem izduvanja iz mašine za obradu drva sa upotrebom našeg uređaja za filtriranje s upravljanjem snage izduvanja sa aktivno korištenim strojevima.

Sistem tako pridonosi uštedi električne energije i osigurava udobnost rada.

U našoj ponudi uključena je proizvodnja i realizacija uređaja za filtriranje za izduvanje piljevine. Uređaj za filtriranje je pod vakuumom, opremljen je ventilatorima visoke efikasnosti, upravljanim frekventnim pretvaračima. Svaka mašina  ima automatsku zaklopku koja reagira na njegovo uključivanje ili isključivanje. Drveni otpad dovodi se do prese za briketiranje koja osigurava ugodnu preradu otpada u obliku briketa od drva.

Filtarski uređaji

Koristili smo GREFILT filtarsku opremu naše proizvodnje. Ovaj uređaj predviđen je zbog svog dizajna za vađenje piljevine u drvnoj industriji. Uređaj za filtriranje opremljen je pneumatski upravljanim vibracionim otresačima. Zbog prirode ekstrahirane prašine nije bilo potrebno instalirati pneumatski ssitem ispiranja creva za filtriranje komprimiranim vazduhom. U ovom slučaju, regeneracija vibracija doprinosi značajnom uštedi troškova komprimiranog hau regeneraciji filtarskog medija. Filtarska jedinica opremljena je integriranim pužastim transporterom za iznošenje piljevine iz rezervoara filtarskog uređaja. Zatvaranje vakuuma osigurava rotaciona hranilica. Usisavana piljevina pripada eksplozivnoj prašini, i za to uređaj za filtriranje opremljen je membranama za ispuštanje tlačnog vala u vanjski okoliš. Ugradnju je osigurala naša partnerska firma GreMi KLIMA, s. r. o. kao  generalni dobavljač sistema za izduvanje piljevine.

Obrada otpada

Izvađena i odvojena piljevina dovodi se kroz sustav za filtriranje sa pužastim  transporterima do mašine za briketiranje koji isporučuje firma BRIKLIS. Za klijenta je ovo vrlo efikasna obrada otpada u sklopu sistema obrade i filtracije piljevine- koja ide iz mašine za obradu drva s naknadnom jednostavnom manipulacijom briketima.

Upravljanje izduvnom snagom

Sistem za filtriranje opremljen je s dva visoko efikasna izduvna ventilatora koji su postavljeni  na čistoj strani uređaja za filtriranje. Izduvni ventilatori upravlja frekventni pretvarač prema podešenog vakuuma u izduvnom cevovodu. Izduvni priključci na pojedinačne mašine opremljeni su automatskim zaklopkama koje se otvaraju/zatvaraju u skladu s aktivnim radom mašine. Usisni (Izduvni) sistem doprinosi uštedi električne energije.

Ostale reference

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Partner: Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Želite postati partner?

Partnerstvo vam omogućava pristup mrežnom katalogu za partnere, uključujući informacije o cijenama, automatski generirane ponude i njihova povijest. Molimo ispunite kontaktni obrazac u nastavku. Naš odjel prodaje kontaktirat će vas.