Izvlačenje zavarivanja i brušenja

Referentna realizacija tehnologije izduvanja postrojenja za zavarivanje i brušenje pomoću opreme za filtriranje G&G Jet BAG naše proizvodnje. Kod primene izduvnih uređaja garantujemo dug radni vek filtarskog medija od najmanje 3 do 5 godina rada filtarske opreme. Filter je opremljen inteligentnom regulacijom regeneracije koja štedi troškove komprimiranog vazduha.

Važna referentna primena je upotreba naše filtarske opreme G&G Jet BAG za primenu usisa postrojenja za zavarivanje i brušenje. Filtarska jedinica opremljena je ravnim tekstilnim cevima i automatski se regenerira komprimiranim vazduhom. Dizajn filtra dizajniran je tako da izduvni vazduh prolazi kroz filtarsku kutiju prema dolje. Predloženi protok pomaže uklanjanju odvojene prašine u rezervoar i smanjuje gubitak pritiska filtarskog medija. Regeneracijom filtarskog medija upravlja inteligentna upravljačka jedinica koja aktivira regeneraciju tek kada se povećava gubitak tlaka. Pri niskim gubicima tlaka, filterski uređaj se ne regenerira i na taj način štedi trošak komprimiranog vazduha. Kako se gubici tlaka povećavaju, povećava se i intenzitet regeneracije pomoću impulsa komprimiranog vazduha.

Oprema za filtriranje postrojenja za zavarivanje i brušenje

G&G Jet BAG  uređaj za zavarivanje zavarivanja je prikladan za operatera zbog niskih troškova mijenjanja filtarskog medija i dugog vijeka trajanja filter filtera. Kao filtarski medij koriste se ravna crijeva za filtriranje od netkanog materijala s površinskom masom od najmanje 500 g / m2. Kao proizvođač, jamčimo dug radni vijek filtarskih medija od najmanje 22.000 radnih sati za primjenu iscrpljivanja postrojenja za zavarivanje. Kod iscrpljivanja u automobilskoj industriji pri zavarivanju limova za mast potrebno je uključiti stanicu za doziranje sorbenta pre filtriranja. Sorbenska stanica osigurava doziranje sorbenta CaOH2 u usisnu liniju ispred filtra. Ovaj sistem suši masti od prašine i povećava regenerativnu sposobnost filtera.

Korištenu filtarsku opremu G&G Jet BAG možete pronaći u našem katalogu ovde.

Ostale reference

Furnace dedusting – OFZ, a.s

Composite dust extraction – GDP KORAL, s.r.o.

Želite postati partner?

Partnerstvo vam omogućava pristup mrežnom katalogu za partnere, uključujući informacije o cijenama, automatski generirane ponude i njihova povijest. Molimo ispunite kontaktni obrazac u nastavku. Naš odjel prodaje kontaktirat će vas.