Odvajanje reznica pomoću rotacionog separatora

Partner: Odvajanje reznica pomoću rotacionog separatora

Za našeg klijenta problem prašine rešili smo pomoću prese za rezanje. Dizajnirali smo, proizveli i postavili rotacioni separator koji se nalazi na sopstvenoj čeličnoj konstrukciji neposredno iznad ulaza u presu. Presa je opremljena sopstvenom vakuum pumpom koja usisava reznice iz srednjeg rezervoara.

Reznice su odvojene na unutrašnjem ekranu separatora, koji se regeneriše pomoću metlica brisača rotora separatora. Čestice prašine se nastavljaju dalje u sistem filtracije. Reznice padaju u srednji rezervoar ispod separatora. Proizvode za industriju papira razvijamo zajedno sa partnerskom kompanijom Golpretech Czech Republic.

Za implementaciju smo koristili strugač za papir tipa RSGG koji smo proizveli – srednji rezervoar je konstruisan i dizajniran da odgovara datoj primeni. Rezultat naše primene je prostor oko prašine za otpad bez prašine.

Opis rotacionih separatora

Rotacioni separatori se koriste za kontinuirano odvajanje ostataka papira od izdvojenog vazduha. Oni su važna komponenta primene ekstrakcije u štampanim operacijama. Otpadi papira se hvataju na perforiranom ekranu i kontinuirano brišu pomoću metlica brisača rotora separatora. Rotor separatora obezbeđuje, s jedne strane, kontinuirano brisanje sakupljenih iverja i istovremeno osigurava odvajanje pod pritiskom odlagališta otpada iz klimatizacionog sistema. Separator može da radi u neprekidnom režimu 24/7. Pražnjenje odvojenih ostataka papira standardno je povezano sa prešom za sabijanje ili prešanje. Pričvršćivanje separatora za rezanje papira rešava se postavljanjem na izlazni kanal pomoću priključne prirubnice. U operacijama štampe sa zahtevom za potpunim radom bez nadzora, predlažemo preradu otpada pomoću preše za baliranje ili upotrebu dva paralelna separatora papira sa izlazima za prese za štampu. Kada se koriste kompaktori papira, samo je jedan od dva ugrađena separatora uvek u funkciji. Pri punjenju kontejnera, sistem automatski preusmerava put papirnog otpada do drugog separatora pomoću preklopnih zaklopki.

Ostale reference

Furnace dedusting – OFZ, a.s

Composite dust extraction – GDP KORAL, s.r.o.

Želite postati partner?

Partnerstvo vam omogućava pristup mrežnom katalogu za partnere, uključujući informacije o cijenama, automatski generirane ponude i njihova povijest. Molimo ispunite kontaktni obrazac u nastavku. Naš odjel prodaje kontaktirat će vas.