Usisavanje plastične prašine

Partner: Usisavanje plastične prašine

Reference u oblasti izduvanja i filtracije plastične prašine. Naš tekstilni uređaj za filtriranje s automatskom regeneracijom filtarskog medija komprimiranim vazduhom, uvlačenje filtrata u big-bag. Povratak filtriranog vazduha natrag u radni prostor.

Naša isporuka uključuje proizvodnju i ugradnju filtarskog uređaja za filtriranje prašine tipa G&G Jet BAG. Uređaj za filtriranje dizajniran je za vanjsku instalaciju bez potrebe krova. Filtar je opremljen automatskom regeneracijom filtarskog medija (ravna tekstilna crijeva) pomoću pulsa komprimiranog vazduha. Uređaj za filtriranje opremljen je rezervoarom filtrata sa  rotacijskom hranilicom s odvodom za otpad do big-bag. Filtar se postavlja na čeličnu konstrukciju.

U pogledu protoka vazduha unutar filtra i gubitaka tlaka u filtracijskom sistemu, koncept filtrirane jedinice odabran je tako da prolazni zrak ulazi u filtarsku jedinicu sa vrha filtra i izlazi filtriran na dnu filtarskog uređaja. Protok unutar filtarske komore je od vrha prema dnu, što značajno pomaže odvodu preostale prašine u rezervoar, što je bitno kod izduvanja plastične prašine. Ovaj koncept smanjuje gubitak tlaka filtarskog medija.

Kod primene za izduvanje plastične prašine garantujemo dug radni vek trajanja filtarskog medija od najmanje 5 godina rada filtarskog uređaja. Vodimo pažnju da ugradnja našeg filtarskog uređaja ne uzrokuje nepotrebne radne troškove uzrokovane stalnom zamjenom filtarskog medija.

Plastična prašina je vrlo fino lagana i sklona je svodovima u rezervoaru filtra. Važno je da se regeneracija filtra odvija kontinuirano, tako da uređaj za filtriranje ima postupan nagib rezervoara i kontinuirani odvod prašine, kako ne bi zagušio rezervoare filtra.

Ugradnju filtarske jedinice osiguralo je naše odjeljenje za realizaciju G&G filtration CZ, s.r.o.

Korištenu filtarsku opremu G&G Jet BAG možete pronaći u našem katalogu ovde.

Ostale reference

Furnace dedusting – OFZ, a.s

Composite dust extraction – GDP KORAL, s.r.o.

Želite postati partner?

Partnerstvo vam omogućava pristup mrežnom katalogu za partnere, uključujući informacije o cijenama, automatski generirane ponude i njihova povijest. Molimo ispunite kontaktni obrazac u nastavku. Naš odjel prodaje kontaktirat će vas.