Usisavanje prašine iz trgovine

Partner: Usisavanje prašine iz trgovine

Upute za upotrebu naše G&G JFR opreme za filtriranje za uklanjanje prašine i filtriranje mlevene prašine.

Naše filtarske jedinice postižu dug radni vijek filtarskog medija i niske troškove zamjene prilikom filtriranja abrazivne prašine.

Naša isporuka uključuje proizvodnju i isporuku G&G Jet BAG opreme za filtriranje za usisavanje prašine iz postrojenja za mljevenje. Uređaj za filtriranje opremljen je automatskom regeneracijom filtarskog medija komprimiranim vazduhom. Medij za filtriranje je ravno netkano filtarsko crijevo. Ekstrakcija se osigurava visokopritisnim radijalnim ventilatorom visokog pritiska. Uređaj za usisavanje prašine G&G u postrojenjima za mljevenje osigurava kontinuirano djelovanje ekstrakcije i dug vijek filtra – najmanje 5 godina u radu u dvije smjene. Opskrbili smo opremu za filtriranje za našu partnersku tvrtku GreMi KLIMA, s.r.o..

Specifičnosti filter jedinice

G&G Jet BAG filter jedinica opremljena je pred-odvajajućom komorom za odvajanje abrazivne prašine, što osigurava odvajanje krupnije abrazivne prašine kako ne bi oštetili filterski medij. Regeneracijski sistem postavljen je na vrhu uređaja za filtriranje tako da se izduvni kanal za filtriranje vazduha može povezati na dnu kućišta filtra. Ovakav raspored regeneracijskog sistema pomaže u obnavljanju filtrirajućeg medija i na taj način filtrijska jedinica ima niži pad tlaka tokom rada filtra. Regeneracija filtrirajuće jedinice opremljena je inteligentnom upravljačkom jedinicom koja reagira na količinu gubitka tlaka filtrirane jedinice. Ako je pad tlaka filtra nizak, regeneracija se isključuje. Kako se pad tlaka filtra povećava, intenzitet regeneracije komprimiranim vazduhom raste. Filtarska jedinica isporučuje sistem za prskanje pomoću komprimiranog vazduha za regeneraciju filtra u odnosu na uobičajene sisteme za kontrolu regeneracije.

Usisavanje prašine iz stroja za usitnjavanje usisava i vrlo sitne čestice prašine i grubu abrazivnu prašinu, što uzrokuje abrazivno trošenje usisne linije. Ispušni cevovodi u zavarenoj izvedbi s debelim zidovima upotrebljavani su za minimiziranje uticaja abrazivnog trošenja abrazivnom prašinom.

Korištenu filtracijsku opremu G&G JET BAG možete pronaći u našem katalogu ovde.

Ostale reference

Uklanjanje prašine iz kamenoloma

Partner: Uklanjanje prašine iz kamenoloma

G&G Fan BAG filter opremljen je atmosferskom regeneracijom filtrirajućeg medijuma. Regeneraciju obezbeđuju regeneraciona kolica i visokotlačni ventilator. Upotreba uređaja za…

Filter dimnih gasova za energiju

Partner: Filter dimnih gasova za energiju

Izravno je dizajniran za odumiranje dimnih plinova s visokim udeom vrućih čestica nesagorljelog goriva. Filter je postao važan funkcionalni dio…

Želite postati partner?

Partnerstvo vam omogućava pristup mrežnom katalogu za partnere, uključujući informacije o cijenama, automatski generirane ponude i njihova povijest. Molimo ispunite kontaktni obrazac u nastavku. Naš odjel prodaje kontaktirat će vas.