Usisavanje prašine tokom proizvodnje peleta

Partner: Usisavanje prašine tokom proizvodnje peleta

Važna referenca za upotrebu našeg Jet VAC filtra za filtriranje vazduha u proizvodnji peleta. Korišteni filtar opremljen je dvostrukim sistemom regeneracije pomoću regeneratora vibro-knock i komprimiranog vazduha.

Dvostruka regeneracija štedi komprimirani zrak operatora.

Naša ponuda uključuje proizvodnju i realizaciju opreme za filtriranje prašine, piljevine i drvnog materijala u postrojenju za proizvodnju peleta. Uređaj za filtriranje je pod tlakom, opremljen je dvostrukom regeneracijom pomoću vibro udaranja i regeneracijom komprimiranim vazduhom. Dvostruka regeneracija štedi komprimirani zrak operatora. Klijent je ugradnju opreme za filtraciju izveo sam pod nadzorom našeg šefa skupštine.

Oprema za filtriranje

Koristili smo opremu za filtraciju G&G Jet VAC naše proizvodnje. Ovaj filtrirani uređaj dizajniran je za vađenje piljevine i drvenih sjeckanja u drvnoj industriji. Uređaj za filtriranje opremljen je pneumatskim vibrirajućim vibratorom koji periodično trese filter cevi za efikasniju i energetski efikasnu regeneraciju. Zbog količine prašine, filter je opremljen i pneumatskom regeneracijom filtarskog medija pomoću komprimiranog vazduha. Pneumatski sistem za regeneraciju pokreće se automatski automatski kod veće razine gubitka tlaka. Dvostruki sistem regeneracije u ovom slučaju doprinosi značajnoj uštedi troškova komprimiranog vazduha prilikom regeneracije filtrirajućeg medija. Uređaj za filtriranje opremljen je integriranim vijčanim transporterom za uklanjanje piljevine iz rezervoara uređaja za filtriranje. Vakuum se zatvara okretnim dovodom. Budući da je usisavanje piljevine eksplozivno prašno, uređaj za filtriranje opremljen je reljefnim membranama za ispuštanje tlačnog vala u vanjsko okruženje.

Obrada otpada

Izvađena i odvojena piljevina kroz filtarski sistem vodi se vijčanim transporterom do investitorovog rezervoara.

Filtr JET VAC G&G filtration Filtr JET VAC G&G filtration

Naše Jet VAC filtere možete pronaći ovde.

Ostale reference

Furnace dedusting – OFZ, a.s

Composite dust extraction – GDP KORAL, s.r.o.

Želite postati partner?

Partnerstvo vam omogućava pristup mrežnom katalogu za partnere, uključujući informacije o cijenama, automatski generirane ponude i njihova povijest. Molimo ispunite kontaktni obrazac u nastavku. Naš odjel prodaje kontaktirat će vas.