Usisavanje prašine u železnim radovima

Partner: Usisavanje prašine u železnim radovima

Jedan od najvažnijih referenca je primjena naših filtarskih uređaja za izduvanje prašine  u industriji čelika.

. Kao dio naše isporuke ugrađujemo 4 baterije za filtriranje ukupnog kapaciteta izduvanja od 450 000 m3 / h.

Naša isporuka uključuje proizvodnju i realizaciju filtarskih uređaja za izduvanje prašine  tipa G&G Jet BAG. Ovi filtri opremljeni su automatskom regeneracijom ravnih crijevnih filtra sa protu-strujanjem komprimiranog vazduha. Naravno, postoji sistem OFF-LINE regeneracije koji omogućava visoku efikasnost regeneracije filtarskog medija tokom rada uklanjanja prašine. Uređaji za filtriranje podeljeni su u dve odvojene komore za filtriranje s mogućnošću OFF-LINE regeneracije tokom rada uređaja za filtriranje. Ovaj sistem regeneracije vrlo je efikasan uglavnom u kombinaciji s filtracijom prašine u železarama, gde je često potreban neprekidni rad tehnologije filtracije. Filtri su opremljeni grijanjem rezervoara filtracijskog uređaja i termičkom izolacijom.

Za iznošenje preostale prašine koriste se redler transporteri naše proizvodnje. Redler transporteri također su opremljeni sistemom grijanja za sprečavanje smrzavanja ostataka od prašine na transportnom putu tokom neaktivnosti tehnologije filtriranja u zimskim mjesecima.

U pogledu protoka vazduha unutar filtra i gubitaka tlaka u filtracijskom sistemu, koncept filtarske jedinice odabran je tako da prolazni zrak ulazi u filtarsku jedinicu sa vrha filtra i izlazi filtriran na dnu filtarskog uređaja. Protok unutar filtarskih komora je od vrha prema dnu, što značajno pomaže uklanjanju prašine u rezervoar. Ovaj koncept smanjuje gubitak tlaka filtarskog medija.

Za našu tvrtku ovo je vrlo važna referenca za uklanjanje prašine, u pogledu veličine filtarskih  jedinica, tako i specifične izvedbe kako bi ispunili traženi zahtjevi cijelog projekta. Vrlo zahtevnu instalaciju za nas osigurava naša partnerska tvrtka Midoriing, s.r.o. koja izvodi vrlo zahtevne radove, od koordinacije zahtevnih aktivnosti u ograničenom prostoru, rada na visinama i koordinaciju izgradnje.

Proizvodnju filtarskih jedinica osigurava naša firma za kompaniju Gremi Klima, s.r.o., koja je glavni dobavljač filtarskih sistema.

Rabljena oprema za filtriranje G&G Jet BAG možete pronaći u našem katalogu ovde.

Ostale reference

Furnace dedusting – OFZ, a.s

Composite dust extraction – GDP KORAL, s.r.o.

Želite postati partner?

Partnerstvo vam omogućava pristup mrežnom katalogu za partnere, uključujući informacije o cijenama, automatski generirane ponude i njihova povijest. Molimo ispunite kontaktni obrazac u nastavku. Naš odjel prodaje kontaktirat će vas.