Vađenje ugljične prašine

Partner: Vađenje ugljične prašine

Važna referenca je izduvanje ugljične prašine. Korišten je naš tekstilni uređaj za filtriranje s automatskom regeneracijom filtarskog medija komprimiranim vazduhom u verziji za izduvanje eksplozivne prašine. Povrat filtarskog vazduha natrag u radni prostor.

Naša narudžba uključivala proizvodnju i isporuku filtarskog uređaja za izduvanje prašine. Korišteni tip filtra G&G Jet BAG. Uređaj za filtriranje dizajniran je za vanjsku instalaciju bez potrebe izrade nadstrešnice. Filtar je opremljen automatskom regeneracijom filtarskog medija pomoću pulsa komprimiranog vazduha. Filtarski uređaj je opremljen lijevkom filtrata kolektora 50 litara. Filtarski uređaj je u izvedbi  za izduvanje eksplozivne prašine opremljen membranama za ublažavanje postavljenim tako da se tlačni val usmerava prema gore. Ugradnju filtarske jedinice osiguralo je naše odjeljenje za realizaciju G&G filtration CZ, s.r.o. u suradnji s partnerom V-Dusting, s.r.o..

Filtarski uređaj

Za izduvanje ugljične prašine izabrali smo tip filtarskog uređaja G&G Jet BAG. To je uređaj za filtriranje naše proizvodnje, opremljen ravnim tekstilnim crijevima s automatskom regeneracijom filtarskog medija komprimiranim vazduhom. Automatska regeneracija opremljena je inteligentnom upravljačkom jedinicom koja osigurava rad regeneracije samo pri većoj vrijednosti gubitka tlaka filtarskog medija.

Regeneracijski sistem osigurava optimalnu potrošnju komprimiranog vazduha na osnovu zagađenja filtra, što donosi značajne uštede troškova komprimiranog vazduha. Za izduvanje eksplozivne prašine, uređaj za filtraciju opremljen je kućištem otpornim na tlak, antistatičkim filtarskim medijem, stezaljkama crijeva za filtriranje od nerđajućeg čelika, membranama za ublažavanje i B-Flap u cevovodu za usisavanje. Priključak cjevovoda između ventilatora i filtarske jedinice izveden je u izvedbi otpornoj na tlak, kao i cjevovod između filtarske jedinice i povratnom zaklopkom B-Flap.

Garantujemo vek trajanja filtarskog medija minimalno  3-5 godina rada uređaja za filtriranje. Vodimo pažnju da rad naše filtarske tehnologije ne uzrokuje nepotrebne troškove za operatera čestom zamjenom filtarskog medija.

Rabljena oprema za filtriranje G&G JET BAG možete pronaći u našem katalogu ovde.

Ostale reference

Otprašivanje linije za drobljenje olupine automobila

Partner: Otprašivanje linije za drobljenje olupine automobila

Zatim se vazduh dovodi do ciklonskih separatora, gde se odvajaju grube čestice lake frakcije. Ovako zarobljene grube čestice izvode se…

Toplotna izolacija cevi

Partner: Toplotna izolacija cevi

Istovremeno, toplotna izolacija cevovoda sprečava hlađenje plina unutar trasa cevovoda i doprinosi smanjenju ili eliminisanju mogućnosti kondenzacije pare na unutrašnjosti…

Želite postati partner?

Partnerstvo vam omogućava pristup mrežnom katalogu za partnere, uključujući informacije o cijenama, automatski generirane ponude i njihova povijest. Molimo ispunite kontaktni obrazac u nastavku. Naš odjel prodaje kontaktirat će vas.